Combinarea corecta a texturilor cu lumina calda

  Culorile calde (rosu, portocaliu, galben si nuantele lor) sunt denumite si culori „active” si sunt cele care atrag atentia sistemului nervos uman (in mod special rosu) starnind latura noastra creativa, provocandu-ne, stimulandu-ne, mobilizandu-ne si crescandu-ne pentru foarte scurt timp capacitatea de munca.   Folosita in exces, culoarea rosie produce stare de nervozitate si de aceea este indicata folosirea ei cu masura.
Culorile reci (albastru, verde, violet, indigo si nuantele lor) mai sunt denumite si culori „pasive”. Aceasta categorie de culori au darul de a ne calma, avand un efect pozitiv si linistitor asupra sistemului nostru nervos.
  Deosebit de benefica pentru ochi este culoarea verde si nuantele ei – ne ajuta sa ne pastram puterea de concentrare, in mod special daca domeniul nostru de activitate presupune efort intelectual si/sau vizual.
  Un lucru pe care nu-l cunoaste multa lume este faptul ca tonurile reci ne ajuta sa suportam mai usor temperaturile ridicate din interiorul unei incaperi deoarece albastrul, de exemplu, produce senzatia de racoare.
  Culorile alb, negru si gri sunt denumite non-culori si nu fac parte din niciuna dintre grupele de culori amintite mai sus.

Images: bec lumina calda lemndeco

Leave a Reply