Riflaje

Ce este riflajul ? Din punct de vedere tehnic,... ''riflajul'' este un termen ce defineste un ansamblu de sipci paralele din lemn sau materiale compozite cu rolul decorativ de a separa doua spatii sau de a acoperi o anumita zona. Riflajele pot avea si un rol practic in limitarea cantitatii de lumina, daca sunt pozitionate in dreptul unui geam, de exemplu, sau in acoperirea/mascarea unor zone, (ex. o nisa, o grinda, etc.) Aceste solutii sunt considerate moderne si sunt tot mai des propuse de catre arhitecti si designerii de interior. Prin natura, sa lemnul aduce un plus e eleganta, dar si de ''cald'' la orice interior.

Combinarea corecta a texturilor cu lumina calda

  Culorile calde (rosu, portocaliu, galben si nuantele lor) sunt denumite si culori „active” si sunt cele care atrag atentia sistemului nervos uman (in mod special rosu) starnind latura noastra creativa, provocandu-ne, stimulandu-ne, mobilizandu-ne si crescandu-ne pentru foarte scurt timp capacitatea de munca.   Folosita in exces, culoarea rosie produce stare de nervozitate si de aceea este indicata folosirea ei cu masura.
Culorile reci (albastru, verde, violet, indigo si nuantele lor) mai sunt denumite si culori „pasive”. Aceasta categorie de culori au darul de a ne calma, avand un efect pozitiv si linistitor asupra sistemului nostru nervos.

Lemndeco

...................................

Pages